Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί οίνου.
Κι αυτό γιατί οι γνώστες ξέρουν πολύ καλά ότι η γεύση και η οσμή αποτελούν το άλφα και το ωμέγα της γευσιγνωσίας. Το ποτήρι –μάσκα θυμίζει πράγματι… μάσκα, ώστε το χείλος να ταιριάξει στο πάνω μέρος της μύτης όπου υπάρχουν μικρές οπές που βοηθούν στην αναπνοή. Με αυτή την καινοτομία, ο χρήστης λαμβάνει όλα τα αρώματα που αναδύονται από τα φρούτα, τα μπαχαρικά, τα βότανα κάτι που δε γίνεται με ένα κανονικό ποτήρι.
«Καθώς το κόκκινο κρασί αναπνέει, τα μόρια του κρασιού συνδυάζονται με το άζωτο και το οξυγόνο του αέρα. Τα ‘ρουθούνια’ στο μπροστινό μέρος του ποτηριού μειώνει τη ροή του οξυγόνου και του αζώτου και αυξάνει την ταχύτητα που εισέρχεται το άρωμα του κρασιού καθώς εισπνέετε», εξηγεί ο βιομηχανικός σχεδιαστής και εφευρέτης James Piatt.
Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.
Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.