Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει!

Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.χ. αν ξυπνάς αχάραγα, ενώ παραμένει μία πολύ διαφορετική και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα εκδοχή πρωινού σνακ.

Το glownut έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικές μέρες στο κατάστημα Black Star Pastry του Σύδνεϊ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ φωτός Vivid , οπότε σύντομα να ξέρεις θα το συναντήσεις στο Instagram feed σου.

Ο δημιουργός του, Christopher Thé, είπε στη Daily Mail ότι η έμπνευση για το glownut του ήρθε ενώ βρισκόταν σε ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ πέρυσι.

«Σκεφτόμουν πώς να συνδυάσω το φαγητό με τα φώτα. Και μου ήρθε στο μυαλό κάτι που να φωσφορίζει. Και μόνο η σκέψη των ανθρώπων να τρώνε φαγητό που φωσφορίζει στο διάσημο φεστιβάλ Vivid, ήταν μία καταπληκτική πρόκληση στην οποία δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε».

glownut2

Το στοιχείο που φωσφορίζει στο ντόνατ είναι η επικάλυψη, η οποία σύμφωνα με τον Thé, φτιάχνεται από ένα συστατικό που περιέχει βιταμίνη Β. Το glownut περιχύνεται επίσης με γλάσο φτιαγμένο από yuzu, ένα εσπεριδοειδές που βρίσκεται σε Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα, ενώ το ίδιο το ντόνατ περιγράφεται ως ένα brioche φτιαγμένο με τη μισή ποσότητα βουτύρου, που το κάνει πολύ πιο ελαφρύ και λιγότερο λιπαρό από το παραδοσιακό.

Το Black Star Pastry έγινε πέρυσι διάσημο χάρη στο strawberry watermelon cake του, που παραμένει ακόμα ένα από τα γλυκά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Don’t forget #Melbourne we now accepting online pre orders

A post shared by B L A C K STAR P A S T R Y (@blackstarpastry) on

Το glownut μπορεί να μην είναι τόσο «κυριλέ», δεν αποκλείεται όμως να γίνει το επόμενο αγαπημένο γλυκό των Αυστραλών!

empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
Back To Top