Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων. Σήμερα καλλιεργούνται πάνω από 8.000 ποικιλίες τους σε όλο τον κόσμο.

Μια από τις πιο διάσημες παροιμίες λέει «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Και είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό, κυρίως όμως όταν καταναλώνουμε ένα μήλο με τη φλούδα του, η οποία συγκεντρώνει τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία (όπως φυτικές ίνες και βιταμίνη C).

Η εποχή τους είναι από Αύγουστο μέχρι Οκτώβριο, αν και τα βρίσκουμε στην αγορά ολόκληρο το χρόνο. Όταν διαλέγεις μήλα στο μανάβικο, προτίμησε όσα έχουν γυαλιστερή και ομοιόμορφη φλούδα, χωρίς χτυπήματα και λεκέδες.

Στη συνέχεια, για να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής τους στο σπίτι αποθήκευσέ τα σε σακούλα μέσα στο ψυγείο ή σε σκοτεινό, δροσερό μέρος. Στον πάγκο της κουζίνας ή πάνω στο τραπέζι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε λίγες μέρες.

Όμως τα μήλα δεν είναι μόνο καλή πηγή θρεπτικών στοιχείων, αλλά βοηθούν και άλλους καρπούς να ωριμάσουν ταχύτερα. Κι αυτό χάρη σε ένα αέριο που παράγουν, το αιθυλένιο. Τοποθέτησε λοιπόν τα άγουρα φρούτα ή και λαχανικά σου σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα ώριμο μήλο και κλείσε την καλά. Μετά από μία με δύο ημέρες, το περιεχόμενό της θα είναι αρκετά ώριμο για κατανάλωση.

empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top