Η πιο comfort συνταγή που συνδυάζει τα ρεβίθια με το μπρόκολο

Τα οικονομικά δείπνα με ένα σκεύος είναι πάντα στην εποχή τους, ειδικά όταν χρησιμοποιούν υλικά που πιθανώς έχετε ήδη στην κουζίνα. Ρεβίθια καβουρδισμένα με βούτυρο και ψημένο μπρόκολο ρίχνονται σε μια πλούσια σάλτσα τύπου Αλφρέντο που παρασκευάζεται από παχύρρευστη κρέμα, κρεμμύδια, σκόρδο και παρμεζάνα για να δημιουργήσουν αυτό το δείπνο σε ένα σκεύος διάρκειας 35 λεπτών. Μια πρέζα ξύσμα λεμονιού και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς προσθέτουν τη φωτεινότητα και τη θερμότητα που χρειάζεται για να απογειώσετε την πλούσια σάλτσα Alfredo.

Με λιγότερα από 10 υλικά, έχετε ένα πλούσιο, χορτοφαγικό γεύμα γεμάτο γεύση. Σερβίρετε με επιπλέον δόση παρμεζάνας και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για ένα πιάτο που είναι κρεμώδες, αλμυρό και λίγο πικάντικο, ιδανικό για ένα άνετο βράδυ στα μέσα της εβδομάδας.

Συστατικά

4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο

2 κονσέρβες (400 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα

Αλάτι

4 φλ. μπουκίτσες μπρόκολου (από 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή ψιλοκομμένες

1 1/2 φλ. παχύρρευστη κρέμα

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα

Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

Πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

Ψωμί κρούστα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο ή μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο. Προσθέστε τα ρεβίθια και 3/4 κουτ. αλάτι και ανακατεύετε να επικαλυφθούν. Μαγειρέψτε τα ρεβίθια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά εξωτερικά, για 10 με 12 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε 1 κ.γ. βούτυρο. Προσθέστε το μπρόκολο και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα, για 3 με 4 λεπτά. Μεταφέρετε στο πιάτο με ρεβίθια.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το υπόλοιπο 1 κ.σ. βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να σιγοβράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, περίπου 5 λεπτά. Χτυπάτε με σύρμα την παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και μετά ανακατεύετε με το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε).

Βήμα 4

Ανεβάστε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία. Επιστρέψτε τα ρεβίθια και το μπρόκολο στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθούν με σάλτσα.

Βήμα 5

Μαγειρεύετε, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η σάλτσα και τα ρεβίθια να ροδίσουν ελαφρώς, για 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 6

Περιχύνετε με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και περισσότερη παρμεζάνα. Σερβίρετε μαζί με φρέσκο ψωμί – ή αν θέλετε φρυγανισμένο.

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Η ελληνική διατροφή το «νέο» βιάγκρα

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.
empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Σούπα με φακές και λαχανικά κι ένα twist παρμεζάνας

Αυτή η σούπα φακής-λαχανικών είναι γεμάτη με λάχανο και ντομάτα για ένα χορταστικό, γευστικό κυρίως πιάτο. Αν υπάρχει διαθέσιμο στο ψυγείο σας, η παρμεζάνα προσθέτει θρεπτικότητα και δίνει στον ζωμό πιο πλούσια υφή.
empty alt

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top