Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα βύσσινων  και γλυκών κερασιών για την καλύτερη ισορροπία και γεύση κερασιού. Ετοιμάζοντας πρώτα τη γέμιση, θα είστε σίγουροι ότι θα πάρετε μια πλούσια γέμιση με τέλεια μαγειρεμένα κεράσια. Είναι η πίτα των παιδικών σας αναμνήσεων και φυσικά, είναι καλύτερη με την τέλεια βουτυρώδη κρούστα μας.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. αλάτι

1φλ. (2 μπαστούνια) κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 1/2 »

8 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό, συν περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

3 κιλά κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. αλεσμένο τζίντζερ

1 κουτ. κανέλα

3/4 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Πρέζα αλάτι

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Pastaflor

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε κρύο βούτυρο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε σε αλεύρι μέχρι το βούτυρο να έχει το μέγεθος των μισών καρυδιών, φροντίζοντας να ρίξετε και να διατηρήσετε το βούτυρο επικαλυμμένο με αλεύρι. Προσθέτουμε παγωμένο νερό και ξύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέστε περισσότερο νερό 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι να ενωθεί η ζύμη όταν πιέζεται. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό και να συγκρατείται εύκολα, αλλά όχι πολύ υγρό και κολλώδες. Σχηματίστε σε δύο λείους δίσκους και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 3 ημέρες (ή καταψύξτε έως και 1 μήνα).

Εν τω μεταξύ, κάντε τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε κεράσια, ζάχαρη, άμυλο καλαμποκιού, χυμό λεμονιού, τζίντζερ, κανέλα, εκχύλισμα αμυγδάλου και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να αρχίσει να πήζει το υγρό, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αφήστε τη ζύμη να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 έως 10 λεπτά. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε και τις δύο κρούστες πίτας σε στρογγυλό σχήμα. Μεταφέρετε έναν από τους γύρους σε ένα πιάτο πίτας 9″ και πιέστε απαλά τις πλευρές προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά. Κόψτε τη δεύτερη κρούστα σε λωρίδες πάχους 1” για μια κορυφή πλέγματος και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε μια μεγάλη σανίδα κοπής. Βάζουμε στο ψυγείο και τις δύο κρούστες για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° με ένα μεγάλο ταψί στον φούρνο. Ρίξτε δροσερή γέμιση κερασιών πάνω από την κρούστα στη φόρμα της πίτας. Για να φτιάξετε μια σχάρα, τοποθετήστε λωρίδες ζύμης πίτας κάθετα πάνω από τη γέμιση. Σηκώστε κάθε άλλη λωρίδα και τοποθετήστε και γυρίστε τη ζύμη οριζόντια. Τοποθετήστε τις λωρίδες πίσω. Σηκώστε τις άλλες εναλλασσόμενες λωρίδες προς τα επάνω και τοποθετήστε μια άλλη λωρίδα οριζόντια και στη συνέχεια τοποθετήστε τις προς τα κάτω. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες λωρίδες και η κορυφή καλύπτεται.

Χρησιμοποιώντας ψαλίδια κουζίνας, κόψτε τις άκρες σε προεξοχή ½ ”. Τσιμπήστε την κρούστα κάτω και πάνω, στη συνέχεια βάλτε την κρούστα κάτω, έτσι ώστε η άκρη να είναι επίπεδη με την άκρη της φόρμας πίτας. Πτυχώστε τις άκρες όπως θέλετε. Βουρτσίστε την κρούστα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη τουρμπινάντο. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Τοποθετήστε προσεκτικά την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 180° και ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γεμίσει η γέμιση, 50 με 60 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
Back To Top