Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας

Θέλετε να ομορφύνετε τις νύχτες του τέλους του καλοκαιριού; Φτιάξτε καλοκαιρινά ζυμαρικά Brat. Εμπνευσμένο από τους τολμηρούς ρυθμούς του εμβληματικού άλμπουμ μπρατ του Charli XCX, αυτό το ποώδες, ζωηρό πράσινο ζυμαρικό αποτυπώνει την ουσία της καλοκαιρινής διασκέδασης με μια μόνο μπουκιά. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να το φτιάξετε.

Η σάλτσα

Αυτή η λαμπερή πράσινη σάλτσα ζυμαρικών δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Το σπανάκι ανακατεύεται σε μπλέντερ με βασιλικό, τυρί κρέμα και παρμεζάνα για μια κρεμώδη, ποώδη σάλτσα που επικαλύπτει τέλεια τα ζυμαρικά. Αποφύγετε να αφήσετε το σπανάκι στο βραστό νερό για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα – αν είναι πολύ βρασμένο, θα γίνει πιο σκούρο και η σάλτσα των ζυμαρικών σας θα χάσει τη ζωντάνια της. Ενώ το παραδοσιακό ζεμάτισμα απαιτεί να σοκάρετε το μαγειρεμένο σπανάκι σε παγωμένο νερό, ανακαλύψαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, το να αφήνετε απλώς το σπανάκι κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει λειτουργεί εξίσου καλά.

Πώς να προσθέσετε τη σάλτσα

Οι περισσότερες συνταγές για ζυμαρικά απαιτούν να ρίξετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι τα ζυμαρικά και η σάλτσα να γαλακτωματοποιηθούν και να γυαλίσουν. Ωστόσο, καθώς το μαγείρεμα αυτής της σάλτσας χαλάει περαιτέρω το λαμπερό πράσινο χρώμα, προτείνω να ρίξετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα μπολ μακριά από τη φωτιά. Εάν ανησυχείτε ότι τα ζυμαρικά είναι πολύ κρύα, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Απλώς προσέξτε ότι το χρώμα των ζυμαρικών μπορεί να σκουρύνει.

Πώς να τα διατηρήσετε

Όπως με τα περισσότερα ζυμαρικά, αυτά τα ζυμαρικά σερβίρονται καλύτερα φρέσκα. Αν σας περισσέψουν, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να ξαναζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Συστατικά

Αλάτι

250 γρ. κοντά ζυμαρικά, όπως fusilli

2 φλ. σπανάκι (περίπου 60 γρ.)

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

60 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο, κομμένο σε κύβους

30 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη (περίπου 1/2 γ.)

1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (περίπου 30 γρ.)

1 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για 6 με 8 λεπτά.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας μια αράχνη ή μια λαβίδα, μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε νερό για ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι στα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Επιστρέψτε το νερό των ζυμαρικών να βράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο και να μαραθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι. Βάλτε το κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει στην αφή. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, πιέστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από το σπανάκι.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, 1/4 κ.γ. κρύο νερό και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι. Ανακατεύετε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 1 λεπτό. (Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή για να ανακατευτεί, προσθέστε περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, που να χύνεται.) Αλατίστε.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ με ζυμαρικά και ανακατεύετε να καλυφθεί. Συμπληρώστε με περισσότερη παρμεζάνα.

empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

5 tips για να ετοιμάσεις στο άψε-σβήσε ένα δείπνο για φίλους

Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσεις τις πατάτες

Ο αποφλοιωτής πατάτας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όταν έχεις να καθαρίσεις πατάτες για ένα λόχο, αλλά ακόμα πιο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί το παρακάτω τρικ.
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top