Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα

Όλοι θα λατρέψουν αυτή την εύκολη συνταγή για μπισκότα με τσιπς σοκολάτας και φιστικοβούτυρο, η οποία –σε αντίθεση με τις περισσότερες συνταγές μπισκότων– δεν απαιτεί αλεύρι. Αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη είναι μαλακά και μαστιχωτά και, με μόνο πέντε απλά υλικά, μπορούν εύκολα να μαγειρευτούν από νεαρούς σεφ και να τα απολαύσουν ως κέρασμα μετά το σχολείο. Είναι επίσης ιδανικά για ένα πάρτι διακοπών ή για μια ανταλλαγή μπισκότων.

Χρόνος προετοιμασίας:

15 λεπτά

Πρόσθετος χρόνος:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

45 λεπτά

Μερίδες:

15

Απόδοση παραγωγής:

30 μπισκότα

Συστατικά

1 μεγάλο αυγό

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι απαλό φυσικό φιστικοβούτυρο

½ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Προθερμάνετε στους 180 βαθμούς. Στρώστε τα 2 φύλλα λαδόκολλα ψησίματος. Χτυπάτε το αυγό και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το φιστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ενωθούν. Τοποθετήστε ελαφρώς στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμη σε μικρή απόσταση μεταξύ τους στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος.

Ψήστε τα μπισκότα ένα φύλλο τη φορά μέχρι να δέσουν, 8 με 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Συμβουλές

Εξοπλισμός: χαρτί ψησίματος λαδόκολλα

Διατήρηση: Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδες ανά συνταγή 15

Μπισκότα σερβιρίσματος 2

Θερμίδες: 159

(% Ημερήσια Αξία *)

Συνολικοί Υδατάνθρακες 12g 4%

Διαιτητικές ίνες 1g 5%

Ολικά σάκχαρα 9 γρ

Προστιθέμενα σάκχαρα 8 γρ 16%

Πρωτεΐνη 4g 9%

Ολικά λιπαρά 10g 13%

Κορεσμένα λιπαρά 2g 11%

Χοληστερόλη 12 mg 4%

Βιταμίνη Α 18IU 0%

Φολικό οξύ 2mcg 1%

Νάτριο 100 mg 4%

Ασβέστιο 3 mg 0%

Σίδηρος 0mg 2%

Μαγνήσιο 5 mg 1%

Κάλιο 18 mg 0%

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
Back To Top