Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών

Τίποτα δεν «φωνάζει» αγάπη όπως τα ζυμαρικά. Αυτή η κρεμώδης σάλτσα θα σας κάνει να ερωτευτείτε τον εαυτό σας που την φτιάχνετε. Είναι απροσδόκητα εύκολο να γίνει, αλλά θα εντυπωσίαζε οποιονδήποτε. Μπορεί η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να έχει περάσει αλλά αν ψάχνετε για μια ρομαντική πρόταση ή ένα εύκολο δείπνο το βράδυ, αυτή είναι η απάντηση. Η σάλτσα βασίζεται στο λατρεμένο μας Marry Me Chicken και ίσως ακόμα καλύτερα όταν συνδυάζεται με μερικά ζυμαρικά. Μπορούμε σχεδόν να εγγυηθούμε ότι αν τα καταφέρετε, κάποιος θα σας ερωτευτεί, οπότε προσέξτε με ποιον θα επιλέξετε να μοιραστείτε αυτό το γεύμα!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

699

Συστατικά

Αλάτι

500 gr ριγκατόνι

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

3/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκος βασιλικός σκισμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλές πλευρές σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και μετά ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα και τον ζωμό. Αφήνετε να σιγοβράσει. Προσθέστε παρμεζάνα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά. καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3

Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1/4 φλιτζάνι κρατημένο νερό για ζυμαρικά και ανακατέψτε να επικαλυφθούν. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας περισσότερο νερό για τα ζυμαρικά όσο χρειάζεται, μέχρι η σάλτσα να γίνει γυαλιστερή και να επικαλύψει πλήρως τα ζυμαρικά, περίπου 2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4

Μοιράστε τα ζυμαρικά ανάμεσα σε μπολ. Από πάνω βάζετε παρμεζάνα και βασιλικό.

empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top