Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί. Δίνει έτσι χρόνο στο αλεύρι να απορροφήσει το υγρό και τη γλουτένη. Με άλλα λόγια: Οι κρέπες σας θα είναι εξαιρετικά τρυφερές (όχι λαστιχωτές).

 

Πώς μπορώ να φτιάξω κρέπα;

Δημιουργώντας ένα «πηγάδι» στα συνδυασμένα, ξηρά συστατικά και, στη συνέχεια, χτυπώντας ελαφρά τα αυγά και το γάλα. Τόσο απλό!

 

Το μείγμα μιας κρέπας είναι το ίδιο με της τηγανίτας;

Όχι – τα συστατικά είναι ως επί το πλείστον τα ίδια, αλλά το κουρκούτι τηγανίτας έχει ενισχυτικό όπως μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ, ενώ οι κρέπες όχι. Έτσι, οι τηγανίτες θα γίνουν πιο αφράτες και πιο παχιές, ενώ οι κρέπες είναι λεπτές και λείες.

 

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι η κρέπα μου δεν έχει σβώλους;

Το μείγμα κρέπας είναι πολύ λεπτό – υπάρχει περισσότερο γάλα από το αλεύρι στο μείγμα – και θέλεις να είναι χωρίς σβώλους. Θεωρούμε ότι τις περισσότερες φορές το χτύπημα με το χέρι λειτουργεί καλά, αλλά αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι απόλυτα λεπτό και λείο, μπορείς να αναμίξεις το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.

 

Πώς μπορώ να φτιάξω πιο γλυκιά κρέπα;

Εύκολο – δεν έχεις παρά να αυξήσεις την ποσότητα ζάχαρης. Προσθέτεις μόνο μια κουταλιά της σούπας, η οποία μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί εάν φτιάχνεις κρέπες για επιδόρπιο.

 

Με τι μπορώ να τις συνδυάσω;

Πραγματικά οτιδήποτε θέλεις να βάλεις. Ωστόσο, τα φρέσκα φρούτα ή μια κουταλιά πραλίνα ή φυστικοβούτυρο είναι μερικά από τα αγαπημένα μας υλικά.

crepes a

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Φρέσκα φρούτα, για σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

crepes b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάς το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια, δημιουργείς ένα «πηγάδι» με αλεύρι και προσθέτεις τα αυγά. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα, χτυπώντας ελαφρά για να συνδυαστεί μετά από κάθε προσθήκη. Αφήνει το μείγμα να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου γίνει ελαφρώς αφρώδης στην κορυφή, 15 έως 20 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Περίπου 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα στο τηγάνι, στρέφοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.

Τηγανίζεις 2 λεπτά, στη συνέχεια της γυρίζεις πλευρά και μαγειρεύεις 1 λεπτό ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις κρέπες ζεστές με φρέσκα φρούτα και ζάχαρη άχνη.

 

 

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Τα «υπνωτικά» σνακ που βάζουν τέλος στην αϋπνία

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.
empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
Back To Top