Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!

Είναι πάντα συναρπαστικό όταν μπορείς να πάρεις δύο βασικές επιλογές από διαφορετικές κουζίνες και να τις συνθέσεις σε κάτι εντελώς μοναδικό και νόστιμο. Αυτό αποφάσισα να κάνω με αυτή τη συνταγή για Γεμιστά Κοχύλια Σπανακόπιτα. Η σπανακόπιτα είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική μαγειρική και τα ζυμαρικά με την ιταλική κουζίνα.

Αν και πολλές συνταγές με γεμιστό κέλυφος περιέχουν σπανάκι, τροποποιούμε αυτό το πρότυπο εδώ προσθέτοντας φέτα, άνηθο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα είναι μια μικρή περιστροφή που θα μπορούσε ίσως να είναι καλύτερη από την αρχική.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα

Συστατικά

Αλάτι

500 γρ κοχύλια jumbo

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ματσάκι (περίπου 6) φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

850-1.000 γρ. αποψυγμένο κατεψυγμένο σπανάκι

1/2 γ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 γ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

2 αυγά χτυπημένα

1/2 φλ. ρικότα

500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

700 γρ. σάλτσα μαρινάρα

1/3 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν, για 2 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά μεταφέρετε το μείγμα με το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Προσθέστε τα αυγά, τη ρικότα και τη φέτα στο μείγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Αδειάζουμε τη μαρινάρα σε ταψί 9"-x-13" και απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζετε τα μαγειρεμένα κοχύλια με το μείγμα σπανακιού και τα βάζετε στο ταψί. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήστε μέχρι να φουσκώσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, για 25 με 30 λεπτά. Μοιράστε τα κοχύλια στα πιάτα και από πάνω τη σάλτσα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top