Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.

Ο Gold πιστεύει ότι δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ τον τόπο σου αν δεν εξετάσεις τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του. Κι αυτό περιλαμβάνει το μετανάστη κάθε προέλευσης και την καντίνα του, ένα κίνημα που έχει αλλάξει ολοσχερώς το πρόσωπο του Λος Άντζελες.

Έτσι, το «City of Gold» δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο για το λάτρη της γαστρονομίας αλλά και για εκείνον που ενδιαφέρεται να κατανοήσει λίγο καλύτερα το φαινόμενο της πολυπολιτισμικότητας που χαρακτηρίζει μεγάλες πόλεις όπως η Πόλη των Αγγέλων.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται την Πέμπτη 25/1 στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο στο Exile Room (Αθηνάς 12, www.exileroom.gr): έναν πολυχώρο στο Μοναστηράκι που δημιουργήθηκε από ανθρώπους με αληθινή αγάπη και βαθιά κατανόηση του ντοκιμαντέρ.

Η προβολή του «City of Gold» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος American Film Showcase.

empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top