Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Έχουν τραγανή πέτσα: Είτε τα τηγανίσεις, είτε τα ψήσεις στο φούρνο ή στα κάρβουνα, η επιφάνεια βγαίνει σούπερ τραγανή!

Είναι ζουμερά: Στο ψήσιμο κρατούν μεγαλύτερη ποσότητα των χυμών τους από το στήθος κοτόπουλου, λόγω της πέτσας αλλά και του κόκαλου που περιέχουν. Επιπλέον, η ζουμερή αίσθηση που αφήνουν στο στόμα οφείλεται στην υψηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών και κολλαγόνου από άλλα μέρη του κοτόπουλου.

Είναι γεμάτα γεύση: Περιέχουν περισσότερα λιπαρά από το στήθος, τα οποία αποτελούν μια πλούσια πηγή γεύσης. Στην έντονη γεύση τους συνεισφέρει, ωστόσο, και το κόκαλο, ιδιαίτερα αν το βράσεις με το ζωμό του.

Είναι ευέλικτα: Μπορείς να τα καταναλώσεις με το κόκαλο και την πέτσα ή ξεκοκαλισμένα και «γυμνά» και να τα μαγειρέψεις με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς: στο φούρνο, στο γκριλ, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, στον ατμό.

Βγάζουν τέλειο ζωμό: Είναι ιδανικά για κοτόσουπες γιατί τα κόκαλά τους, βγάζοντας κατά το βράσιμο πλούσιο ζωμό, απελευθερώνουν μια επίσης πλούσια γεύση και υφή.

Είναι δύσκολο να παραψηθούν: Στη χειρότερη περίπτωση, αν τα ψήσεις λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεται η σάρκα του κοτόπουλου θα αποκολληθεί από το κόκαλο.

Είναι εύκολο να τα ψήσεις στα κάρβουνα: Χάρη στους πλούσιους χυμούς και στην πέτσα τους, μπορείς να τα προσθέσεις άνετα στο μπάρμπεκιου χωρίς να φοβάσαι μήπως καούν ή στεγνώσουν. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να τα μαρινάρεις πριν από το ψήσιμο.

Είναι οικονομικά: Τα μπουτάκια με το κόκαλο κοστίζουν σχεδόν το ένα τρίτο της τιμής του στήθους κοτόπουλου και, όπως έχεις ήδη καταλάβει, τα αξίζουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω.

empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top