Εύκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.

Υλικά:

½ κιλό ζύμη έτοιμη για πάστα Φλώρα

20 γρ. αλεύρι 00

70 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. γάλα πλήρες

2 κεσεδάκια φράουλες

3 κ.γ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Φλοίδα από 1 λεμόνι

3 κρόκους

1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με τη φλοίδα λεμονιού. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα. Ψήνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ξεκινήσει να πήγει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μικρές ταρτιέρες. Τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Παίρνουμε κάθε τάρτα και βάζουμε μέσα λίγο από την κρέμα, γαρνίρουμε με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

empty alt

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Κέικ βανίλιας

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Νιόκι πατάτας με πορτοκάλι

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 
empty alt

Cupcakes

Γεμίστε τις φόρμες με ό,τι πιο λαχταριστό! 
Back To Top