Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.

Υλικά:

600 γρ. σαρδέλα μεγάλη καθαρισμένη και ανοιχτή σαν φιλέτο

600 γρ. άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

200 γρ. λευκό κρασί

1 κ. γλυκού ζάχαρη

40 γρ. κουκουνάρι

40 γρ. σταφίδα μουσκεμένη σε νερό

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλεύρι όσο χρειάζεται

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Περνάμε τις σαρδέλες στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε ύστερα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά, να μην πάρουν χρώμα αλλά να μαλακώσουν, για μισή ώρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και αλατίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πήλινο ή γυάλινο σκεύος βάζουμε μία στρώση σαρδέλες, μία στρώση κρεμμύδι, από πάνω ρίχνουμε λίγο σταφίδα και λίγο κουκουνάρι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες ώστε να μαριναριστούν.

empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
Back To Top