Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.

Υλικά:

1 πεπόνι μικρό

8 σύκα μαύρα

300 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. προσούτο di Parma λεπτοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ

1 κρεμμύδι κόκκινο

1 κ.σ. καυτερή μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξύδι από μήλο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθός τους. Κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι από μήλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να κάνουμε τη βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το πεπόνι και τα σύκα. Ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε με τη φέτα από πάνω και το προσούτο.

empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
Back To Top