Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά:

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. ζάχαρη

2 αυγά χωρισμένα

1 φακελάκι βανίλια

1 κ.γ. μπέκιν

4 κ.σ. nutella

100 γρ. κουβερτούρα

20 γρ. άσπρη σοκολάτα για τη γαρνιτούρα

50 γρ. γάλα

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα ασπράδια και κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέκιν και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα ασπράδια σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε πολύ λεπτή στρώση 1,5 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε επάνω σε ένα πανί μουσκεμένο. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε επάνω τη nutella. Ρολάρουμε πολύ καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Λιώνουμε τις 2 σοκολάτες ξεχωριστά μαζί με το γάλα σε μπεν μαρί. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και γαρνίρουμε με τις 2 σοκολάτες κάνοντας γραμμές.

empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
Back To Top