Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.

Υλικά:

130 γρ. ηλιέλαιο

370 γρ. φύλλο κρούστας

90 γρ. ζάχαρη

4 αυγά μέτρια

1 κ. γλυκού μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

Χυμό από ½ λεμόνι

450 γρ. ζάχαρη

300 γρ. νερό

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 στικ κανέλα

Οδηγίες:

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το πορτοκάλι και την κανέλα, αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πορτοκάλι και την κανέλα, κλείνουμε με μία μεμβράνη να κάνει infusion για 10 λεπτά και μετά παγώνουμε σε παγωμένο μπεν μαρί.

Για την πορτοκαλόπιτα: Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα τσαλακώνουμε και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να αποξηραθούν τελείως, περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, σπάμε τα φύλλα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και με μία μαρίζ ρίχνουμε μέσα τα φύλλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-23 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου  35-40 λεπτά, ώστε όταν βυθίζουμε μέσα το μαχαίρι και να μην είναι υγρό. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι ενώ είναι ακόμη ζεστό το γλυκό μας.

empty alt

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και παρμεζάνα

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
Back To Top