Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 

Υλικά:

400 γραμμ. πέννες rigate

120 γραμμ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

50 γραμμ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

80 γραμμ. βούτυρο

1/2 κ.γ. κανέλα

2 γεμάτες κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό για τις πένες να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξτε το  βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε τα μέχρι να  καβουρδιστούν ελαφρά. Πασπαλίστε τα με τα ψίχουλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε αλατοπίπερο και την κανέλα. Παράλληλα, αλατίστε το νερό που ήδη βράζει και ρίξτε τις πέννες. Όταν είναι έτοιμες, σουρώστε τις καλά και ρίξτε τις στην κατσαρόλα με τα καρύδια (δεν πρέπει να έχουν κρυώσει). Ανακατέψτε καλά πάνω σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως τις πέννες σε ζεσταμένα πιάτα, πασπαλισμένες με παρμεζάνα.

empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
Back To Top