Μέτρια   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.

Υλικά:

300 γρ. Spaghettoni

500 γρ. διάφορα θαλασσινά

12 γαρίδες ολόκληρες και καθαρισμένες

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένα

200 γρ. τοματίνια κονφί

1 λίτρο μπισκ (ζωμός από θαλασσινά)

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανοίγουμε τα θαλασσινά. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και μέσα στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μακαρόνια ωμά και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μπισκ που έχουμε ήδη βάλει σε άλλη κατσαρόλα και βράζει. Λίγο πριν βράσουν τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια κονφί, τα θαλασσινά και τις γαρίδες. Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ακόμα λίγο μπισκ και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν οι γαρίδες. Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
Back To Top