Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.

Υλικά:

200 γρ. ψίχα ψωμιού κομμένη τετραγωνάκια

½ κιλό μύδια καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο

1 αυγό

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

700 γρ. νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 σκελίδα σκόρδο

750 γρ. χυμό ντομάτας

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε 500 γρ. νερό μέχρι να μουσκέψει καλά και να μαλακώσει. Σουρώνουμε το ψωμί από το περιττό νερό και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με το μείγμα κλείνουμε με το καπάκι και τυλίγουμε με μία κλωστή. Προσέχουμε να είναι το τσόφλι καθαρό από τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα ψηλή και στεγνή βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε ένα ένα όλα τα μύδια. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη σάλτσα, κόβουμε την κλωστή και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
Back To Top