Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.

Υλικά:

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο

300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια

4 κ.σ. πελτέ

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο

Δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις μεριές ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο την πιπεριά και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τα καρότα, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να στύψει το φαγητό.

empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Spaghetti με ραγού γαρίδα και κάρυ

Εντυπωσιακό πιάτο που η γεύση του θα δικαιώσει την εικόνα του.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Χταποδάκια με ρεβίθια

Μαγειρέψτε χταποδάκι μαζί με ρεβίθια. Ο συνδυασμός αυτός θα απογειώσει το πιάτο σας.
empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
Back To Top