Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 

Υλικά:

450 γραμμ. Λαζάνια

200 γραμμ. μορταδέλα, (να σας την κόψουν σε 1 φέτα)

100 γραμμ. καπνιστό χοιρινό μπούτι (να σας το κόψουν σε 1 φέτα)

90 γραμμ. βούτυρο

1 φύλλο δάφνης

100 γραμμ. μπιζέλια

2 φλιτζ. αραιή μπεσαμέλ με έξτρα μοσχοκάρυδο

4 κ.σ. τυρί grana pandano (ιταλικό τυρί που αρωματικά μοιάζει με παρμεζάνα)

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

 Αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Κόψτε τη μορταδέλα και το καπνιστό σε κύβους και σοτάρετέ τα μαζί με τη δάφνη σε μια κατσαρόλα με 50 γραμμ. από το βούτυρο. Προσθέστε τον αρακά, 1/2 φλιτζ. νερό και μαγειρέψτε τα για 10΄. Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή, ανάλογα, χρησιμοποιήστε τα ξερά. Βουτυρώστε και απλώστε ελάχιστη μπεσαμέλ σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Βάλτε μια στρώση λαζάνια, απλώστε από επάνω το μείγμα των αλλαντικών και μια στρώση μπεσαμέλ. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με μπεσαμέλ. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και αρκετό μοσχοκάρυδο. Ψήστε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄-20΄. Σερβίρετέ τα ζεστά.

 

empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Ραβιόλια για ερωτευμένους

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 
empty alt

Πατατοσαλάτα

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top