Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...

Υλικά:

Για τις κρέπες

  • 300 γρ. γάλα
  • 40 γρ. maizena
  • 40 γρ. αλεύρι από φαγόπυρο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 120 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. βούτυρο

Για το décor

  • 80 γρ. σιρόπι καραμέλα
  • 40 γρ. φλέικς αμυγδάλου τοσταρισμένα στο φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το maizena και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, τα αυγά και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο.

Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μέσα στο μίξερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με 2 σταγόνες βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε και ψήνουμε τις κρέπες πολύ λεπτές. Μόλις είναι έτοιμες απλώνουμε ένα κουτάλι από την κρέμα, την κλείνουμε στα τέσσερα και γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας και τα φλέικς αμυγδάλου.

empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
Back To Top