Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!

Υλικά:

70 γρ. ρύζι σουπέ

1 στικ βανίλια

600 γρ. γάλα από σόγια ή χαμηλών λιπαρών

50 γρ. φρουκτόζη

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα και τοσταρισμένα

1 κ.γ. νες καφέ σκόνη

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 450 γρ. γάλα. Προσθέτουμε μέσα τη φρουκτόζη, την ψίχα από τη βανίλια, το ζεστ από το πορτοκάλι και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ύστερα το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να πιει όλο το υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε στο μίξερ προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Μόλις γίνει μια κρέμα προσθέτουμε τα φουντούκια και τον καφέ. Βάζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν τελείως. Γαρνίρουμε με λίγα φουντούκια που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγη κανέλα.

empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.
Back To Top